TPOV-161 în vizită la Grădina Botanică (Institut) ,,A. Ciubotaru” din Chișinău

Elevii grupei TPOV-161 de la specialitatea ,,Tehnologia produselor de origine vegetală”cu profesoara Griza Ina au vizitat Grădina Botanică Națională (Institut) ,,A. Ciubotaru” din Chișinău, unde au admirat un bogat variat genofond de peste 2500 de plante tradiționale și exotice vii sau conservate și protejate cu grijă. Majoritatea plantelor se cultivă pentru motive științifice și documentare, dar și pentru plăcerea publicului larg și educarea viitorilor specialiști în domeniu.

Elevii au analizat peste 30 de forme de coronament și decorative la plante pomicole de măr, păr, gutui, viță de vie.

În serele și laboratoarele plantelor originare din zone subtropicale, tropicale și ecuatoriale s-au familiarizat cu cerințele de creștere și întreținere a lămâiului, mandarinului, ananasului, papaiei, avocado. Au admirat înălțimea plantei de bananier și au remarcat habitusul și fructele cu importanță alimentară precum rodia și smochinele. Au avut ocazia să savureze mirosuri variate de flori și plante, precum dafinul, eucaliptul etc.

Colaboratorii instituției, prin excepție, au oferit elevilor pentru degustare fructe de mure, lime și un nou fruct, obținut prin altoirea în condiții de laborator a lămâii și grapefruitului.
Excursia virtuală în toate colțurile Terrei, pe toate continentele, prin pădurile umede australiene, în regiunile sud-africane, prin pustii, în California, India, China au creat un colorit special în procesul de instruire și au îmbogățit bagajul de cunoștințe al elevilor privind condițiile de cultivare și întreținere a plantelor exotice.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *