Elevii gr. TP-151 și TPOV-161 în cadrul instruirii practice la compania SRL Monicol

În vederea pregătirii viitorilor specialiști pentru piața muncii în domeniul păstrării și procesării fructelor și legumelor, Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău colaborează cu întreprinderi specializate, Monicol SRL fiind unul din cei mai fidel partener. 

Compania SRL Monicol are domeniul de activitate păstrarea, procesarea, uscarea și exportul fructelor și legumelor proaspete și uscate. Este una din companiile care oferă servicii excelente și produse de înaltă calitate, fiind certificată la standarde internaționale. 

În cadrul colaborării administrația companiei oferă elevilor instituției noastre posibilități de vizitare a întreprinderii, locuri de desfășurare a practicii de specialitate, cu oportunități de angajare ulterioară în câmpul muncii.

Și în acest an SRL Monicol a oferit pentru instruirea elevilor de la specialitățile ,,Tehnologia păstrării și prelucrării fructelor și legumelor”, gr. TP-151 și ,,Tehnologia produselor de origine vegetală”, gr. TPOV-161 o gamă variată de mostre de fructe și legume uscate, miez de nucă, asorti din fructe uscate.

Astfel, în cadrul instruirii practice de specialitate, elevii au realizat un șir de analize și determinări ale calității produselor precum, analiza organoleptică, aprecierea calității în conformitate cu standardele în vigoare, determinarea substanțelor uscate totale, rației de rehidratare etc. Cu siguranță, abilitățile dezvoltate în cadrul orelor vor contribui la formarea de competențe profesionale ale elevilor.

Aducem mulțumiri speciale administrației companiei SRL Monicol, în special dlui Dumitru Vicol, managerul acesteia și fost absolvent al instituției noastre, care prin aportul personal și al companiei contribuie la formarea profesională a viitorilor specialiști pentru a fi competitivi pe piața muncii.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *